Koningsdag - Feestwinkel

Waar vind ik oranje versiering? 

Waar vind ik versiering voor koningsdag. De oranje versiering en kleding mogen natuurlijk niet ontbreken. Laten we samen heel Nederland oranje kleuren? Maar ook tijdens een EK of WK sportwedstrijd vormen we een team in het oranje en staan we achter onze sporters. 
Voor de leukste oranje versiering en kleding kan je in onze oranjeshop kijken voor een feestpakket met tal van artikelen en versiering.
Val op met onze oranje shirts. Versier je huis of tuin met oranje ballonnen of slingers. Als laatste mag natuurlijk de Nederlandse vlag ook niet ontbreken.

Koningsdag

Koningsdag (sinds 2014), eerder Prinsessedag (1885-1890) en Koninginnedag (1891-2013), is een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere van het staatshoofd. In alle delen van het koninkrijk geldt dit voor de meeste werknemers als vrije dag en wordt het gevierd met verschillende festiviteiten, waaronder de vrijmarkten, festivals en het dragen van oranje kleding. Vanaf het aantreden in 1980 van Beatrix als koningin brengen de koning en/of koningin op deze dag een ceremonieel bezoek aan een of meer gemeenten van het land.

Vanaf koningin Wilhelmina (1891) tot en met koningin Beatrix (2013) heette de dag Koninginnedag. Tijdens de regeringsperiode van Wilhelmina werd de dag gevierd op 31 augustus, haar verjaardag. Toen haar dochter de troon overnam, werd het feest vanaf 1949 op haar verjaardag gevierd, 30 april. Sinds 2014 heet de dag Koningsdag en wordt deze gevierd op 27 april.

.Bron: Wikipedia 

Oranje versiering feestpakket, koningsdag, feestwinkel