Ook voor kleding voor je Oktoberfest of Bierfeest ben je bij ons op de juiste plaats.
Bekijk onze Oktoberfest kleding pagina.

Oktoberfest


Het 
Oktoberfest (oktoberfeest) is vanuit Duitsland ook in Nederland een jaarlijks terugkerend feest. De oorsprong van dit volksfeest vinden we in de Duiste deelstaat Beieren of Bayern en dan vooral in de omgeving van München. Het geldt als het grootste bierfestival / volksfeest ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht en ca 8 miljoen liter bier getapt wordt. Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober. Indien de eerste zondag van oktober vóór de Dag van de Duitse eenheid (3 oktober) valt, wordt het festival verlengd tot en met 3 oktober. Zodoende duurt het Oktoberfest 16 tot 18 dagen.

(Bron wikipedia)

 

In Nederland heeft het oktoberfest al verschillende variaties ontwikkeld. Rondom de maand Oktober zijn er tal van feesten met als thema Oktoberfest.
Door het jaar heen zien we ook afgeleide versies hiervan onder de naam Biercantus. Het idee komt overeen met het oktoberfest. Lange houten tafels en veel bier.

De blauw witte kleuren van de versieringen hebben de oorsprong in de vlag van Beieren. Deze is blauw wit geblokt.
De klederdracht is ook volgens oude tradities in Zuid Duitsland  en Oostenrijk.
De dames gaan gekleed in een zogenaamde Dirndl, een soort jurk.
De mannen dragen traditioneel de Lederhose en een geblokte blouse daarboven. Als finishing touch komt daar nog een hoed bij.
Bekijk onze kledingpagina voor de juiste outfit voor jouw Oktberfest.