Great Gatsby: glitter, glamour en vintage uit de jaren 20 van Amerika. 

Jay Gatsby, ook wel The Great Gatsby genoemd is de inspirator van vele Great Gatsby themafeesten rondom de roerige jaren 20 welke in een aantal opzichten wel lijken op de huidige tijd. Er zijn in de Great Gatsby periode ook vele ontwikkelingen op gebied van welvaart, lifestyle, maar ook mode en muziek maken een ontwikkeling door. Na een korte recessie in 1921 volgde een periode van ‘easy money’ en werd het leven uitbundig gevierd. In de steden openden nachtclubs, jazzcafés en spannende speakeasies waar illegaal cocktails verkocht werden, muziek, lifestyle en welvaart.
De damesmode werd uitdagender, net als de vele (illegale) feesten. De mannenmode werd sjieker en eleganter. Velen gingen op jacht naar de American Dream, zoals de feestende miljonair Jay Gatsby in de film The Great Gatsby. In de 20s werd ook de basis gelegd voor het huidige concept van modetrends. Kortom, genoeg haakjes voor een The Great Gatsby Party!

Dresscode

De Dresscode voor vrouwen is Flapper. Vrouwen dragen een jurkje of een doorzichtige mesh top met vrij korte rok, een huidkleurige panty en zware make-up. Belangrijk is vooral de meer rechte snit van de outfit in combinatie met transparante stoffen, al mag een taille best 'getoond' worden. De kleuren die overheersen zijn voornamelijk zwart, rood, wit en metallic, zoals goud of zilver, veelal te zien bij de iconische flapper dress. Kenmerkend zijn ook de ontblote schouders zonder nadruk op het decolleté en accessoires als een parelketting en charleston haarbandjes met veren. Een Cloche hoedje kan ook gedragen worden. En uiteraard hoort er een bob kapsel bij. De schoenen hebben een lage dansbare hak. 

 

De heren gaan elegant gekleed in een (maat)pak met wit overhemd. Dit wordt afgemaakt met zijde dassen of butterfly strikjes.
De kleuren van het pak mogen variëren, bijvoorbeeld een zwarte broek, wit overhemd en een bordeaux jasje. Lederen of lakschoenen en een (vilten) hoed mogen zeker niet vergeten worden.   

En wat zeker niet vergeten mag worden, 

What happens in The Roaring Twenties.......


Maak jij je Great Gatsby feest tot een onvergetelijke party? Wij helpen je graag. Zoek je iets specifieks of mis je iets in onze collectie, neem dan gerust contact met ons op.  

123Feestversiering.nl is de leukste en meest complete  webwinkel voor feestversiering, decoratie, slingers, vlaggetjes, ballonnen en feestkleding.